18.8.2014

Lomaleivontaa

Parina viimeisenä lomapäivänä innostuin leipomaan, tosin vieraitakin oli tulossa. The Hummingbird Bakeryn ohjeen mukaan tein brownieita (mitenköhän tämä kirjoitetaan suomeksi?), joista tuli todella makoisia. Huomasin näin reilu viikko leipomisen jälkeen, ettei kyseinen leivonnainen kestä kovin hyvin säilytystä. Olen säilyttänyt brownieita muovisessa rasiassa foliossa, mutta silti ne ovat kuivuneet reunoiltaan melkoisen mureiksi.





The Hummingbid Bakeryn perinteinen brownie:
200 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna
175 g suolatonta voita
325 g sokeria
130 g vehnäjauhoja
3 kananmunaa
tomusokeria koristeluun

1. Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Pane suklaa ja voi kuumankestävään kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Anna olla, kunnes aineksi ovat sulaneet.
2. Nosta kulho kattilan päältä. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Lisää lopuksi munat ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja sileää.
3. Levitä taikina vuokaan (n. 33x23 cm) ja paista taikinalevyä uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes pinta halkeilee, mutta sisus on vielä pehmeää. Älä paista liikaa, etteivät reunat kuivu. Anna jäähtyä kokonaan. Ripottele pinnalle koristeeksi tomusokeri. (Minusta tomusokeri on jo liikaa, niin makeita nämä ovat).

Lisäksi tuona leivontapäivänä tuli uunista ulos myös amerikkalaisten leipä, meidän kakku - Banana bread, jonka ohjeen löysin Amerikkainen keittokirja -kirjastani, johon jostain syystä palaan aina uudelleen.

Banaanileipää ei ole vielä "avattu"
Banana bread:
3 kypsää banaania
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 dl pähkinärouhetta

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leipävuoka (itse käytän usein näitä Eskimon pahvisia leipävuokia, käteviä kun ei tarvitse voidella eikä jauhottaa).
2. Survo banaanit soseeksi suuressa kulhossa. Lisää joukkoon munat ja maito ja sekoita hyvin. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja sooda keskenään toisessa kulhossa.
3. Yhdistä kaikki aineksiet ja sekoita lopuksi pähkinärouhe taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista n. tunnin ajan. Kumoa kypsä leipä ritilän päälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti