![]() |
Appelsiinipiirakka |
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
100 g voita
1 appelsiinin raastettu kuori
1 keltuainen
Täyte:
1 prk ricottajuustoa
3/4 dl sokeria
2 munaa
1 appelsiini raastettu kuori (ja mehu)
2 krl sitruslikööriä tai appelsiinimehua (kts. edellä)
2 dl makeaa appelsiinimarmeladia
1. Voitele pitkulainen irtopohjavuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Nypi pohjan aineet taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Suojaa reunat foliosuikaleilla ja pistele pohjaan haarukalla muutama reikä. Esipaista pohjaa 175 asteessa uunin alatasolla n. 10 - 15 minuuttia. Nosta piirakka pois uunista ja poista foliot.
3. Valuta ricotta jos tarpeen. Sekoita ricotta, sokeri, munat, appelsiinin kuoriraaste ja neste tasaiseksi massaksi.
4. Levitä marmeladi esipaistetulle pohjalle ja nostele sen päälle ricottaseos. Paista uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia.
5. Jäähdytä ja koristele esim. tomusokerilla.
Palaan makukommentteihin myöhemmin......
12.8.2012: Jos tykkää appelsiinin mausta, tämä piirakka on silloin paikallaan. Maku oli sopivan appelsiininen, mutta ei liian makea, kyytipojaksi sopii vaikka pieni nokare kermavaahtoa tai vaniljakastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti