26.7.2011

Tästä se lähtee

Siis elämäni ensimmäinen blogikirjoitus. Aikani seurailtuani muiden blogeja, päätin myös minä ryhtyä tähän puuhaan.

SITRUUNA-RICOTTAKAKKU  (Originaalin reseptin tarjosi GoodFood-lehden verkkosivu)
175 g pehmeää voita
175 g sokeria
3 sitruunaa kuori raastettuna
3 kananmunaa eroteltuina
250 g ricottajuustoa
125 g jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka n. 22 cm. Itse käytin hieman isompaa vuokaa, kakku onnistui siinäkin, mutta matalampana.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitruunoiden kuoriraaste, kananmunan keltuaiset, ricottajuusto.
3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Älä kuitenkaan enää vatkaa voimakkaasti.
4. Vatkaa kananmunan valkuaiset tiukaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan varovasti nostellen.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista vuoan koosta (ja kakun korkeudesta riippuen) n. 40-45 min. 180 asteessa kunnes kakku on kauniin kullanruskea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti