2.1.2012

Joululahjoja

Ystävät saivat tänä vuonna, eikun viime vuonna, joululahjoiksi vähän makeisia ja leivonnaisia: macaronit onnistuivat täydellisesti ja suklaatkin kohtuullisesti, ihan en ollut tyytyväinen tähän pehmeään pähkinäsuklaafudgeen, mutta hei, ulkonäkö ei ole aivan kaikki, maku ratkaisee.


Täytteenä suklaaganache
Valmiina lähtöön lahjoiksi
Erityinen kiitos täytyy antaa kitisen keittiöön ja Lunni leipoo anskusiilille näistä ihanista minttusuklaakkarkeista. Hyvin tekivät kotona kauppansa, mitään ei jäänyt jäljelle. Tässä mintut kuivumassa suklaadippauksen jäljiltä.
Kuten jo mainitsinkin, tämä pehmeä pähkinäsuklaasudge ei aivan ulkonäöltään ollut onnistunut, mutta maku oli kuitenkin kohdillaan. Tosin tämä oli jo toinen erä, ensimmäinen kun meni ihan pikkuriikkisen ylikypsäksi massaa keittäessä, ups. Toinen kerta oli parempi, mutta ehkä kolmas kerta toden sanoo?


Ohje tähän fudgeen löytyi Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä:
Tällä ohjeella tulee n. 30-40 palaa palojen koosta riippuen

4,5 dl sokeria
2,5 dl vispi- tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
0,5 dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(sormisuolaa)

1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.
2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä n. 7 minuuttia. Tee kuulakoe, jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Sekoita kädenlämpöinen massa vaaleammaksi sähkövatkaimella ja lisää halutessasi rouhittu valkosuklaa.
4. Voitele vuoka öljyllä (vuoan koko n. 20x20 cm tai 16x24 cm). Kaada fudgeseos vuokaan.
5. Rouhi pähkinät ja paahda ne kuivalla pannulla. Ripottele ne fudgen pinnalle ja mahdollinen sormisuola. Anna jähmettelyä jääkaapissa n. 4-6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Fudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin n. viikon (siis jos ei tule syödyksi ennen sitä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti