11.9.2013

Brownies

Parin viime viikon sairastelu aiheutti lievää 'feeling blue' -mieltä, jonka aina parantaa kunnon suklaa, tällä kertaa browniesin muodossa.
Nopea ja helppo ohje löytyi vanhasta Amerikkalainen keittokirja - The American Cookbook -kirjasta.

Brownies
Ohje makupaloihin:
150g tummaa suklaata
150 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa, joiden rakenne on vatkattu rikki
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 dl saksanpähkinärouhetta

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä (itse tein tämän kulhossa vesihauteessa). Kunhan suklaa ja voi ovat sulaneet, nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri, munat, suola, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja pähkinärouhe (käytin pistaasipähkinöiden ja pinjansiementen pussien loput).
2. Kaada taikina vuokaan (koko n. 23x30 cm) ja paista 175 asteisen uunin keskiosassa n. 30 min. Anna valmiin paistoksen jäähtyä vuoassa ja laita vuoka vähintään tunniksi jääkaappiin ja leikkaa sitten paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti