3.9.2013

Vielä kerran säilöntää



Sain ystävän äidin kasvattamia todella upeita avomaankurkkuja ja niistähän täytyi tehdä tietenkin säilykkeitä. Tällä kertaa tein kurkkusalaattia tällä ohjeella (tämä on hyväksi havaittu ja toimiva ohje) ja viipalekurkkuja. Viipalekurkkuja tuli kolme purkillista, joihin ohje löytyi keittokirjasarjan Kultainen keittokirja osasta 2, jossa on säilykkiden ohjeita.


kuva: Kultainen keittokirja 1-4
Kultainen Keittokirja -sarja

Etikkakurkut viipaleina ohje:
1 kg avomaan kurkkuja (tai vihreää kasvihuonekurkkua)
1-2 rkl sinapinsiemeniä
runsaasti tilliä
Etikkaliemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
3 dl sokeria
½ dl suolaa

1. Pese kurkut ja leikkaa ne n. ½ sentin paksuiksi viipaleiksi ja lado kerroksittain sinapinsiementen ja tillin kanssa tölkkeihin.
2. Kiehauta etikkaliemi ja kaada se kylmänä kurkuille. Pane niille paino niin että ne pysyvät upoksissa.
3. Sulke tölkit ja säilytä viileässä.

Huom. Itse en ole saanut koskaan riittämään tätä liemimäärää kilolle kurkkuja, teen yleensä aina joko 1½-2-kertaisen liemen.

Kurkkuja viipaleina ja salaattina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti