18.8.2014

Lomaleivontaa vol. 2

Makeiden leipomusten jälkeen kaipaa jo jotain suolaista, joten siis piirakka oli seuraavana leivontalistalla. Tällä kertaa tein pohjan yhdistelemällä eri ohjeita. Päällinen koostui vähän "mitä kaapista löytyy" -mallilla, mutta hyvää kuulemma oli vieraan(kin) mielestä.

Pohja:
150 g voita
n. 1 dl perunasosejauhetta
n. 1,5 - 2 dl vehnäjauhoja
1 - 1,5 rkl kylmää vettä

Sekoita keskenään pehmeä voi, perunasosejauhe ja vehnäjauhot. Lisää kylmä vesi ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Voit joutua käyttämään vehnäjauhoja vähän enemmän tai vähemmän riippuen jauhoista. Itse käytin melkein tuon 2 dl jauhoja. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte:
kinkkusuikaleita
parsakaalia
fetajuustoa
3 munaa
3 dl ruokakermaa (esim. Valion Crea kolme yrttiä)
mustapippuria

Levitä kinkkusuikaleet piirakkavuoan pohjalle, jonka jälkeen kiehautetut parsakaalin nuput pieniksi pilkottuina ja vielä fetajuustokuutioita maun mukaan. Sekoita keskenään vatkatut munat ja ruokakerma ja mausta mustapippurilla. Kaada muna-kermaseos vuokaan täytteiden päälle ja paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n. 30-40 minuuttia kunnes muna-kermaseos on hyytynyt.



Ps. Käykääpäs katsomassa foorumia osoitteessa www.ideakeittio.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti