21.5.2012

Äitienpäivä

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa vietimme äitienpäivää ilman toista vanhempaa, mutta hyvin päivä kuitenkin sujui. Tein äidille hänen toivomuksestaan "ihan tavallista kotiruokaa" lounaaksi, joten listalta löytyi broileri-pestolasagnea ja jälkkäriksi kakkua. Emme ole tavallisen täytekakun ylimpiä ystäviä, joten tein marenki-suklaamoussekakun, joka sai koristeeksi mansikoita.

Broileri-pestolasagne
Broileri-pestolasagnen ohjeen olen saanut muutamia vuosia takaperin ystävältä. Lasagnen tekoon tarvitset seuraavat aineeet:
- lasagnelevyjä (vajaa yksi paketti reiluun uunivuokaan)
- marinoituja broilerinsuikaleita n. 600 g
- yksi sipuli

Kastike tulee näistä:
- voita/margariinia 3 rkl
- vehnäjauhoja vajaa dl
- maitoa 8-9 dl
- Koskenlaskija -perinteinen sulatejuustoa 1 pkt, 250 g
- pestoa n. 1 dl
- mustapippuria

Paista broilerinsuikaleet ja sipuli pannulla kevyesti. Tee kastike kuten valkokastike tehdään normaalisti. Lisää sulatejuusto pieninä nokareina, juusto sulaa nopeammin kastikkeeseen. Lisää pesto viimeiseksi pippurin kanssa.
Kokoa lasagne lisäten vuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, broileri-sipuliseosta ja juusto-pesto-valkokastiketta. Paista n. 200 asteessa n. 45 minuuttia. Jos näyttää, että pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla tai foliolla.

Suklaamousse-marenkitorttu         
Kakun ohjeen olen joskus löytänyt K-kauppojen RuokaPirkka-lehdestä. Tässä ohje helppoon ja todella makeaan kakkuun, joka on gluteeniton.

Marenki:
- 3 munanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl maissitärkkelystä
- 1 tl omenaviinietikkaa
Vaahdota valkuaiset kulhossa. Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon. Lisää sokeriseos vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Lisää etikka. Vaahto on tarpeeksi kovaa, jos se pysyy kulhossa, joka on käännetty ylösalaisin. Lusikoi marenki pellille n. 22-25 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Paista n. 140 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Suklaamousse:
- 100 g tummaa suklaata (itse käytän taloussuklaata)
- 1 munankeltuainen
- 2 dl vispikermaa
- koristeeksi esim. raastettua suklaata
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita munankeltuaisen joukkoon 2 rkl kermaa. Lisää seos hieman jäähtyneeseen suklaaseen. Vaahdota loppu kerma ja sekoita kermavaahto suklaaseokseen. Anna moussen jäähtyä 1-2 tuntia jääkaapissa.
Levitä suklaa mousse marengin pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla, esim. marjoilla, suklaarouheella, hedelmillä jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti