2.1.2013

Vuoden ensimmäisen päivän lounas

Hain äidin eilen syömään luokseni ja hänen pyynnöstään tein "ihan tavallista ruokaa" lounaaksi. Pitkään pohdin sipulikeiton ja tämän tekemäni ruoan välillä, mutta ajattelin, että ehkäpä tätä ruokaa äidillä ei tule itsellään tehtyä, siispä lounaaksi tuli jauhelihapestopihvejä ja kukkakaalimuusia, lisukkeena jogurtti-kurkkukastike.

kuva on kaikea muuta kuin onnistunut, mutta ruoka oli hyvää!

jälkkäriksi suklaamousse kermavaahdon kera
En muista mistä lehdestä olen tämän jauhalihapestopihvien ohjeen joskus kopioinut, mutta tässä ohje:

1dl vettä, maitoa tai kermaviiliä
1 dl korppujauhoja tai kuivahtaneita leivänmuruja
500 g jauhelihaa
1 muna
3 rkl pestoa
100 g fetajuustoa
suolaa, mustapippuria

1. Liota korppujauhoja nesteessä viitisen minuuttia ja lisää joukkoon jauheliha, muna, pesto, murustettu feta ja mausteet.
2. Painele taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
Olen itse huomannut parhaimmaksi tavaksi ottaa pihveihin pannulla vain pinta, koska pihvit hajoavat helposti ja paistaa ne valmiiksi uunissa pellillä.

Kukkakaalimuusin tein samoin kuin perunamuusin, tosin vähemmällä voilla ja nesteellä. Tässä tosin korvasin perunamuusin maidon lorauksella ruokakermaa. Jogurttikastikkeessa on turkkilaista jogurttia, kurkkua raasteena ja mustapippuria, ripaus suolaa ja tilliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti