7.8.2013

Lisää säilöntää

Eilinen keittiönsiivouspuuska tuotti vielä yhden ison purkin säilöttyä herkkua. Jääkaapin vihanneslokerossa odotti unohdetut kesäkurpitsat, joista tulikin tämän herkun päätähdet. Hunajainen kesäkurpitsasalaatti näyttää huomattavan samanlaiselta kuin aikaisemmin tekemäni kurkkusalaatti, mutta takaan, että maku on aivan toisenlainen.

Ainekset kattilassa keittymässä
Valmista tuli
Ohje tähän salaattiin löytyi omasta reseptikansiosta - alkuperä on täysin hämärä, ehkäpä jostain lehdestä kopioitu ohje, en tiedä.
Tällä ohjeella tulee kaksi litraa valmista salaattia.

1 kg kesäkurpitsaa
2 omenaa
2 sipulia
2 paprikaa

liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
2 dl hunajaa
1 rkl mineraalisuolaa

Kuutioi kurpitsat ja kuoritut omenat. Hienonna sipuli pieneksi kuutioksi. Kuutioi paprikat.
Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset ja keitä n. 5 minuuttia. Jaa salaatti pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti